Camper huren | Alles wat je moet weten voordat je een camper gaat huren
17072
post-template-default,single,single-post,postid-17072,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Alles wat je moet weten voordat je een camper gaat huren

Alles wat je moet weten voordat je een camper gaat huren

Het huren van een camper is een populaire manier om op vakantie te gaan. Camperhouders kunnen de vrijheid, het comfort en de flexibiliteit ervaren die een camper biedt. Maar voordat je op avontuur gaat, is het belangrijk om een paar dingen te weten. In deze blog bespreken we wat je moet weten over het huren van een camper, waar je op moet letten en we geven je enkele toffe routes om met een camper te rijden.

Waar moet je op letten bij het huren van een camper?

Het huren van een camper is een grote investering, dus je wilt er zeker van zijn dat je de juiste krijgt. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het huren van een camper:

 • Het budget: Het belangrijkste om te overwegen bij het huren van een camper is je budget. Ga na wat je kunt uitgeven en zoek dan naar campers die aan jouw behoeften voldoen. Vergelijk verschillende campers en maak een lijst van de campers die je in overweging wilt nemen.
 • De locatie: Als je een camper gaat huren, kijk dan welke campers bij jou in de buurt beschikbaar zijn. Sommige campers zijn alleen beschikbaar in bepaalde steden of regio’s, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden.
 • De grootte: Er zijn veel verschillende soorten campers, dus je wilt er zeker van zijn dat je de juiste krijgt. Bepaal hoeveel mensen er meegaan en wat je meeneemt. Kies vervolgens een camper die aan al je behoeften voldoet.
 •  De voorwaarden: Lees altijd de voorwaarden voordat je een camper huurt. Let op wat er is inbegrepen, hoeveel de borg is en wat je moet doen als er iets mis gaat.
 • Het type camper: Er zijn verschillende soorten campers, dus je wilt de beste kiezen voor jouw reis. Sommige campers zijn geschikt voor off-road avonturen, terwijl anderen geschikt zijn voor rustige wegen en steden.

Toffe routes om met een camper te rijden

Het huren van een camper geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. In Nederland zijn er tal van toffe routes waar je met een camper kunt rijden. Hier zijn enkele van de populairste routes:

 • De Waddeneilanden: De Waddeneilanden zijn een populaire bestemming voor camperaars. Je kunt deze eilanden verkennen met een camper en onderweg genieten van de prachtige natuur en het unieke landschap.
 • De Veluwe: De Veluwe is een prachtige bestemming voor camperaars. Er zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten om te doen, waaronder wandelen, fietsen en zeilen.
 • De Achterhoek: De Achterhoek is een rustige en rustgevende regio in het oosten van Nederland. Het ligt op de grens met Duitsland en is de perfecte bestemming voor een korte campervakantie. (Zie bijv. camping De Twee Bruggen in Winterswijk).
 • De Friese Wouden: De Friese Wouden zijn een paradijs voor camperaars. Je kunt hier genieten van de prachtige natuur, leuke stadjes bezoeken en tal van activiteiten ondernemen.

Wat zijn de voordelen van het huren van een camper?

Het huren van een camper heeft veel voordelen, waaronder de volgende:

 • Flexibiliteit: Met een camper kun je gaan en staan waar je wilt. Je kunt je eigen route kiezen en je hebt geen afhankelijkheid van vluchten, treinen of bussen.
 • Comfort: Met een camper heb je je eigen slaapplaats en keuken. Je kunt ook je eigen meubels meenemen en je hebt geen beperkingen als het gaat om de grootte van je kamer.
 • Gemak: Met een camper hoef je geen hotels of restaurants te zoeken. Je hebt alles wat je nodig hebt bij je aan boord, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het zoeken naar een accommodatie.
 • Betaalbaar: Een camper huren is meestal goedkoper dan een hotel of vakantiehuis. Je hoeft geen kosten te maken voor overnachtingen, eten of vervoer.
 • Geen extra kosten: Als je een camper huurt, hoef je geen extra kosten te maken voor benzine, verzekering of reparaties.
 • Privacy: Je kunt je eigen privacy bepalen als je met een camper reist. Je hoeft je geen zorgen te maken over andere gasten of lawaai.

Conclusie: een campervakantie deze zomer iets voor mij?

Het huren van een camper is een geweldige manier om op vakantie te gaan. Er zijn veel voordelen, waaronder flexibiliteit, comfort, gemak en betaalbaarheid. Maar voordat je een camper huurt, moet je er zeker van zijn dat je de juiste krijgt. Zorg ervoor dat je het budget, de locatie, de grootte, de voorwaarden en het type camper in overweging neemt. Ook zijn er veel toffe routes om met een camper te rijden, waaronder de Waddeneilanden, de Veluwe, de Achterhoek en de Friese Wouden. Als je de juiste camper huurt en de juiste route kiest, kun je een onvergetelijke campervakantie hebben!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.