Camper huren | Tips voor het reizen met de camper door de VS
16865
post-template-default,single,single-post,postid-16865,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Tips voor het reizen met de camper door de VS

Tips voor het reizen met de camper door de VS

Als je op vakantie gaat naar Amerika, wil je uiteraard zoveel mogelijk zien. Bezoek je de staten met het vliegtuig, zie je veel minder als wanneer je met de camper door Amerika reist. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet voor het reizen met een camper door de VS.

Waar begin en eindig je je reis?

Het is goed om van te voren uit te zoeken waar je je reis wilt beginnen en waar je deze wilt eindigen. Houd dan bijvoorbeeld rekening met drukke luchthavens zoals in San Francisco en Los Angeles. Wil je de Pacific Northwest verkennen, vlieg dan op rustige luchthavens zoals Portland of Seattle. Toch liever de Southwest, vlieg dan op Salt Lake City, Las Vegas of Denver. Hierdoor vermijd de lange wachtrijen.

Vroeg reserveren

De prijzen voor het huren van een camper kan wekelijks verschillen, Dit heeft vooral te maken met de periode waarin mensen willen reizen. Het is daarom goed om te weten dat je ver van te voren de camper reserveert. Het is zelfs mogelijk om een jaar van te voren de camper te reserveren.

Boek een hotel voor de eerste nacht

Volgens de wet mag je na een lange vlucht niet meteen in een camper rijden. Het is dus van belang om de eerste nacht in een hotel door te brengen. Boek deze ook alvast vooruit zodat je niet op de dag zelf nog moet zoeken naar een plekje. Zeker in de zomermaanden kan het moeilijk zijn om een beschikbare hotelkamer te vinden. Het camper verhuurbedrijf kan eventueel een transfer regelen naar het bedrijf vanaf je hotel.

Houd er rekening mee dat je een behoorlijk bedrag moet betalen als borg welke je aan het einde van je reis terug zal krijgen indien er geen gekke dingen gebeurd zijn. Een verplichte instructiefilm zal je alle regels van de camper laten zien, en hoe je de camper dient te gebruiken. Hierna mag je er gebruik van maken en begint jouw vakantie! Oh ja, denk nog wel even aan alle boodschappen die je nog moet doen.

Maak een route planning

Stip van te voren de route uit die je wilt gaan rijden met daarin alle bezienswaardigheden die je niet wilt missen. Maar, zorg ook voor voldoende rust onderweg dus wees niet te fanatiek. De afstanden zijn namelijk lastig in te schatten als je onderweg ook nog van alles wilt kunnen zien. Plan daarom je routes ruim in, zodat je niet middenin de nacht pas aankomt op de plaats van je bestemming.

Reserveren van een standplaats

Deze kun je vanuit Nederland al reserveren, maar dit kan ook voor een bepaalde druk zorgen. Je kunt dan niet spontaan van route veranderen. In de meeste gevallen hebben campings wel plek voor je, maar het is wel raadzaam om een aantal dagen van te voren deze te reserveren.

Het weer

Het weer kan nogal verschillen in de VS. Bekijk van te voren de staten die je wilt bezoeken en welk klimaat er heerst. Je kunt dan tijdens het inpakken van de koffers rekening houden met het klimaat. Wat echt niet kan ontbreken in je koffer, zijn een paar goede wandelschoenen. Een tip; loop deze van te voren goed in. Dit voorkomt allerlei soorten ongemakken tijdens het wandelen. In de maanden juli en augustus heerst er in de Southwest het ‘monsoonseason’. Tijdens het monsoonseason ontstaan er bijna elke middag onstuimige onweersbuien.

Beren op de weg zien

Amerika is in het bezit van vele wilde dieren zoals; vossen, hertel, wasberen, spinnen, arenden, wapiti’s en eekhoorns. Deze zul je geheid tegen komen in de ochtend en avond. Maar je komt liever geen beer tegen. Op veel campings hebben ze een ‘bearproof’ kastje waar je je etenswaar in moet stoppen die lekker ruiken. Dit trekt namelijk beren aan. Kom je toch een beer tegen, zwaar dan met een stok, of met je armen en begin hard te schreeuwen. Dit schrikt de meeste beren af en deze zullen dan ook wegrennen.

Goed voorbereid? Dan hoef je alleen de ESTA nog maar aan te vragen

Om naar Amerika te kunnen vliegen dien je in het bezit te zijn van een ESTA. Dit is een elektronische reistoestemming welke gekoppeld is aan het paspoort. Hiermee kun je twee jaar reizen met een maximale verblijfsduur van 90 dagen, tenzij in die twee jaar je paspoort verloopt, dan komt de ESTA automatisch te vervallen.

eVisa Application Services

De ESTA kun je online aanvragen bij eVisa Application Services. Zij staan mensen bij die een ESTA aan willen vragen. Door de ingebouwde controles op het aanvraagformulier worden de meest gemaakte fouten voorkomen. Ook controleren zij elke aanvraag handmatig en nemen ze contact met je op bij eventuele onduidelijkheden. Je kunt zelfs een ESTA aanvragen voor een groep door eerst je eigen gegevens in te vullen op het formulier, en daarna voor ‘reiziger toevoegen’ te kiezen. Zij sturen je ESTA per e-mail of per post naar je toe. Makkelijker kan niet!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.