Camper huren | Met de camper naar Franrijk
1504
post-template-default,single,single-post,postid-1504,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Met de camper naar Franrijk

Met de camper naar Franrijk

Huren we een huisje of met de camper naar Frankrijk? De zomervakantie lijkt nog ver weg en ik kan me uw denkfrons dan ook voorstellen: dient deze vraag zich niet wat vroeg aan zo begin november.  Ja en Nee. Want voordat we met de camper naar Franrijk kunnen moeten we er eerst een aanschaffen. U begrijpt er moeten dus nog een aantal hobbels worden genomen.

Het dilemma

We gaan graag naar Frankrijk en dan kamperen we, huren een huisje of vertoeven in een hotel. Nu bij mij de leeftijd wat begint op te lopen en er gezinsuitbreiding aan zit te komen dringt de vraag zich aan: hoe gaan we volgend jaar op vakantie.

Kamperen heeft van nature eigenlijk niet mijn voorkeur. Als de zon schijnt is er niets aan de hand, maar zodra het kwik onder de 17 graden zakt of de eerste regendruppels zich melden zakt ook mijn humeur naar een diepte punt. Additionele reden waarom kamperen niet mijn voorkeur heeft is omdat je minder mobiel bent met een tent. Je gaat nou eenmaal niet je tent om de twee dagen op en af bouwen.

Een hotelletje is dan al een geschiktere manier om op flexibel door een bepaalde streek te reizen. Nadeel is wel dat het relatief duur is aangezien je vaak uit eten gaat. Een mooi alternatief is dan een camper. Weliswaar vergt een camper een relatieve forse investering, voordeel naar mijn mening is wel dat het een combinatie is van twee werelden: mobiliteit en relatieve luxe. Dat past dus wel in mijn straatje.

Allereerst maar eens een wensenlijstje opstellen:

  • Maximale afmetingen van de camper, hij moet namelijk wel onder de carpoort passen.
  • Gaan we ook buiten de zomer maanden gebruik maken van de camper? Zo ja dan moet de camper er geschikt voor zijn.
  • Voor de kids moeten er geschikte autogordels voorhanden zijn en voldoende leefruimte.
  • Belangrijkste is uiteraard de indeling van de camper en het afwerkingsniveau. Dit heeft direct weer invloed op de aanschafprijs.
  • Daarnaast is ook het gewicht van de camper een issue. Aangezien ik alleen mijn B rijbewijs heb moet de camper, inclusief alles wat we meenemen, onder de 3500 kg blijven.
  • Hoeveel kilometer gaan we per jaar met de camper rijden heeft invloed op het brandstofverbruik en daarmee een tweede grote beïnvloeding van de kosten.

Kortom, voordat wij met de camper naar Frankrijk kunnen gaan rijden zijn er nog een aantal spreekwoordelijke hobbels te nemen. Heeft u ervaring met het kopen van een camper? Laat het ons weten. Meer weten over Frankrijk? Ga dan naar Frankrijkinfoblog.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.